Popüler birçok telefon markasının yanı sıra artık HTC’nin de hemen her modeli ülkemiz içerisinde fazlasıyla kullanıcıya sahip olan bir model haline gelmeyi başardı. HTC cihazlarınız içerisinden DNS ayarlarınızı tıpkı bilgisayarınızda meydana getirdiğinız şeklinde değiştirebilirsiniz. İstediğiniz DNS ayarını kullanma özgürlüğü ile hem daha hızlı bir bağlantıya sahip olabilir aynı zamanda ülkemizde yetişme engellenmiş olan web sitelerine giriş yapabilirsiniz. HTC cihazınız içerisinden DNS ayarlarını değiştirebilmek için ilk iş tuş kilidinizi açın. Ardından aletinız içerisinden Menü’ye ulaşıp Ayarlar uygulamasına giriş yapın. Şimdi, Wi-Fi seçeneğine giriş yapın.

Bu kısımdan ilk iş cihazınızın Wi-Fi bağlantısını aktif konuma getirin. Hemen sonrasında DNS ayarı tanımlamak dilediğiniz kablosuz ağa var ise şifresini de girerek bağlanın. Bağlanma işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra bağlandığınız ağ adının üzerine basılı tutun ve karşınıza gelen seçeneklerden “Ağı Değiştir” seçeneğine tıklayın.  Aşağıya doğru ilerlediğinizde Gelişmiş Seçenekleri Göster seçeneğinin sizi karşıladığını farkına varacaksınız, uraya tıklayarak gelişmiş seçeneklere geçiş yapın.

Bu menü içinden IP Ayarları sekmesini bulana kadar menüden aşağıya doğru hareket edin. Bulduğunuzda, DHCP Seçeneğini “Statik” olacak şekilde değiştirin.  Bu değişimden sonrasında menünün aşağıya doğru biraz daha uzadığını farkına varacaksınız, şimdi size lazım olan DNS ayarlarını DNS 1 ve DNS 2 Alanlarına girin. Arkasından bağlantı için bu icra ettiğinız ayarları kaydedin ve menüye geri dönüş yapın. Şimdi atamış olduğunuz HTC DNS Ayarlarını kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top