Bilgisayarınızdan web erişimini ihtiyacınız Vodafone’un sunmuş olduğu 3G Vodem ile karşılıyorsanız düzgüsel profil ile dilediğiniz yasaklı sitelerin hiç birine giriş yapamazsınız. Ülkemiz içerisinde yasaklanan siteler bir karar ile tüm operatörlere bildirilir. Bunun neticesinde operatörler de sizin yasaklanmış olan sitelere giriş yapmanızı önlerler. DNS ayarınızı değiştirdiğinizde ise sorunsuz şekilde Vodefone’un 3G modemi ile yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Yasaklı sitelere Vodefone’un modemi aracılığı ile giriş yapmak istiyorsanız eğer öncelikle Vodafone’un sizlere sunmuş olduğu yardımcı araç olan Vodafone Mobile Connet Lite programını (başka bir programda da benzer yolu izleyebilirsiniz.) çalıştırın.

Program açıldıktan sonra Bağlantıları Yönet menüsüne giriş yapın. Şimdi buradan aletimız için yeni bir bağlantı oluşturacağız. Bağlantımızı oluşturmak için Yeni butonuna tıklıyoruz ve bağlantımıza herhangi bir isim veriyoruz. İsim işlemini geçtikten sonrasında üst tarafta yer alan sekmelerde IP / DNS sekmesini görmüş olacaksınız. Bu sekmeye giriş yaptıktan sonra Manuel DNS Adresi Kullan kutucuğunun tikine tıklıyoruz. Bu tiki etken konuma getirdiğimizde hemen aşağıda DNS alanlarının etken hale geldiğini göreceksiniz.

Şimdi, kullanmak arzu ettiğiniz DNS adreslerini bu kutucuklara girin arkasından işlemi kaydedin ve bu oluşturmuş olduğunuz bağlantı profilini oluşturarak bağlantınızı gerçekleştirin. Yasaklı sitelere sorunsuz şekilde giriş yapabildiğinizi göreceksiniz. Şayet, hangi DNS adreslerini kullanacağınızı bilmiyorsanız sitemiz içerisinden yasaklı sitelere giriş konusunda etkili olan ve çalışan DNS sunucusu adreslerine ulaşıp herhangi birini kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top