Chatroulette Girebilmek için DNS Ayarları Chatroulette Giriş
Chatroulette sitesine giriş yasak bildiğiniz gibi girebilmek için DNS adreslerinizi güncellemeniz gerekiyor. internet bir tek bilgiye erişim değil bununla birlikte insanlara da erişim aracı. Öyle ki web sayesinde dünyanın arzu ettiğiniz her yerinden insanla tamamen ücretsiz şekilde görüşme sağlayabiliyorsunuz. Chatroulette  de bu servislerin içinde yer alıyor. Chatroulette sayesinde insanlar anonim olarak birbiryle tanışıp görüntülü ve sesli olarak sohbet edebiliyor. Elbette standart DNS ayarlarını kullanan cihazların hiçbirinden Chatroulette internet sitesine giriş yapmak mümkün olmuyor. Chatroulette’e giriş için DNS ayarlarını değişiklik yapmak gerekiyor.

DNS değiştirebilmek için bilgisayarınızın ve cihazınızın öncelikle ağ ayarlarına giriş yapmanız ve ondan sonra ilgili bölgelere ulaşmanız gerekiyor. Sitemizde tüm Windows işletim sistemlerinin yanı sıra hem de tablet ve akıllı cihazlar için de iyi mi giriş yapabileceğinize dair içeriklere arama butonu ile ulaşabilirsiniz. Windows’un herhangi bir sürümünde DNS ayarlarınızı değiştirmek için ise öncelikle kullandığınız Wi-Fi noktası veya kablolu bağlantı seçeneğine ulaşmanız gerekiyor. Windows XP içinde Ağ Bağlantılarım seçeneği ile bu mevcut bağlantıya ulaşmak mümkünken Windows 7 ve Windows 8, 8.1 İşletim sistemlerinde Denetim masasına eriştikten sonra Ağ ve Paylaşım merkezine giriş yapmanız gerekiyor. Burada derhal yukarda mevcut bağlantınızı bağlantı şeklinde göreceksiniz. Bu bağlantıya tıkladığınızda karşınıza gelen pencere içerisinden Özellikler’e tıklayın.

Şimdi bu pencere içerisinde İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğini bulun ve ardından çift tıklama seçeneği ile pencereyi açın. Pencereyi açıktan sonra aşağıda “Aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneğini görmüş olacaksınız. Buradaki tıka tıkladığımızda DNS sunucularımızı girmemiz için gerekli olan alan aktif olacaktır. Her iki DNS numarasının girişini yaptıktan sonra “Uygula”seçeneği ile bağlantımızın ayarlarını kaydetmek gerekiyor. Sitemizde yer edinen herhangi bir yasaklı siteye erişim DNS adresini kullanmanız işlemin sorunsuzca tamamlanması için büyük önem taşımaktadır. DNS girişinin arkasından artık, popüler söyleşi sitesi olan Chatroulette’ye sorunsuz olarak giriş yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top