Kişisel bilgisayarında Windows 7 işletim sistemi kurulu olan internet kullanıcıları bu sayfa içinde yer alan ifadeı dikkate alarak fazlaca bayağı bir halde DNS adreslerini değiştirip, istediği yasaklı sitelere sorunsuz şekilde giriş yapabilirler. Windows 7 işletim sistemi içerisinde DNS değişimi yapmak oldukca kolaydır ve bu işlem için yalnızca bir dakika kadar bir sürenizin olması yeterlidir.

DNS değişiklik yapma işlemi için öncelikle “Başlat” menüsüne tıklayın ve peşinden “Denetim Masası” seçeneğini seçin. Eğer denetim masasında simgelerinizin görüntülenmesi kategorilendirilmiş şekilde ise “Ağ ve İnternet” başlığının derhal altında yer edinen “Ağ durumu ve görevlerini görüntüle” seçeneğine tıklayın. Eğer sıralama şeklinde yalnızca simgeleri görüyorsanız “Ağ ve Paylaşım Merkezi” simgesine tıklayın.

Şimdi rağmenıza gelen ekran içerisinden sol tarafta yer edinen “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” seçeneğine tıklayın. Karşımıza içinde aktif olarak kullanılan bağlantı seçenekleri gelecektir. Kablosuz ağınızı kullanıyorsanız kablosuz yada mahalli Ağ bağlantısını kullanıyorsanız yerel Ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayın ve en altta yer edinen “Özellikler” seçeneğine giriş yapın. Karşımıza bağdaştırıcımızın ayarlarının yapılacağı bölüm çıkacaktır. Bu bölüm içinden “İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğinin üzerine gelin ve çift tıklayarak yeni pencerenin karşınıza gelmesini bekleyin.

Bu pencere içerisinden derhal aşağıda yer edinen “Aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneğinin kutucuğuna tıklıyor ve bu alanı aktif hale getiriyoruz. Şimdi kullanmak istediğimiz DNS ayarlarını bu boşluklara giriyor ve hemen arkasından Tamam diyerek çıkış yapıyoruz.  Bu işlemi uyguladığımızda artık bilgisayarımıza vermiş olduğumuz DNS adresleri kullanılmaya başlanmış demektir. DNS değişiminin tam olarak bilgisayarınıza yansıması için kullandığınız internet tarayıcısını bir kere kapatıp açmayı ihmal etmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top