AVEA 3G kullanıcılara sunduğu uygun web paketi ve Jet tarifeleri ile birçok kişiyi internet sahibi yapıyor. Fakat AVEA’nın bilgisayarınızı internete bağlanmaya yardımcı 3G Modemi olan Jet modemi ile de dilediğiniz yasaklı sitelere giriş yapamıyorsunuz. İstediğiniz sitelere sorunsuz şekilde giriş yapmak için ise AVEA Jet Modeminizin DNS ayarlarını değiştirerek kullanmanız gerekiyor. Peki, Jet modem ile DNS ayarlarını kolayca iyi mi değiştiririz biliyor musunuz? Bilmiyorsanız hemen aşağıdaki adımları takip ederek sorunsuz şekilde istediğiniz yasaklı sitelere girebilirsiniz.

Öncelikle modeminizin yardımcı yazılımını kurduğunuzdan kararlı olun. Modeminizin yazılımına giriş yaptıktan derhal sonrasında “Ayarlar” sekmesine giriş yapın. Daha sonrasında Profil sekmesi içinden “Yeni Profil Ekle” seçeneğine tıklayın. Bağlantımıza yeni DNS adresi belirlemek için yeni bir profil oluşturacağız. Profil adına istediğiniz ismi verebilirsiniz fakat APN kısmına internet yazmayı ihmal etmeyin. Şimdi en altta yer alan “Otomatik DNS Ayarlarını Kullan”  sekmesinin tikini kaldırın. Bu tiki kaldırmanız ile birlikte hemen aşağıda DNS adreslerinizi girmeniz için iki farklı kutucuk gelecek. Kullanacağınız DNS adreslerinin ilkini ve ikincisini buraya yazdıktan sonra bu profili kaydedin.

Artık internete giriş yaparken bu oluşturmuş olduğunuz yeni profil yardımıyla bağlanacaksınız. Bu profil ile bağlandığınız sürece bizim yukarıdaki işlemde yaptığımız DNS adresleri kullanılacak. Özellikle giriş yaparken bu profil ile giriş meydana getirdiğinıza dikkat edin aksi taktirde yasaklı sitelere giriş yapamayabilirsiniz. Her ihtimale karşı bu işlemi ne olursa olsun yukarıda anlatıldığı gibi yeni bir profil üzerinden deneyin ve orijinal bağlantı profilini olduğu şeklinde bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top