Windows 8 ile DNS Önbelleği Temizleme Windows Sekiz işletim sistemi

Windows 8 işletim sistemi içinde DNS ile sorunlar yaşıyorsanız yada DNS değiştirmenize rağmen bir öteki cihazınızda sorunsuz çalışan DNS’ler Windows 8 yüklü bilgisayarınızda çalışmıyorsa DNS ön belleğini temizlemek sorunun giderilmesinde yardımcı olabilir. Windows 8 işletim sistemi içinde DNS ön bellek temizleme işlemi oldukça kolayıdır. Temizleme işlemini yapmak için ilk önce klavyeniz üzerinde yer alan Windows tuşuna ve sonra da C tuşuna basın. Şayet kullandığınız Windows’un dili İngilizce ise hal böyle olunca Windows ve R tuşuna basmanız gerekecektir.

Rağmenıza Çalıştır ekranı gelecektir. Buradaki boşlukta yan herhangi bir şey varsa tamamen silin ve peşinden ufak harfler ile cmd yazın Enter tuşuna basın. Bu işleminizin ardından Windows rağmenıza bir DOS ekranı açacak. Şimdi buradaki pencereye klavyeniz yardımıyla ipconfig /flushdns yazın arkasından Enter’a basın.

DNS ön belleği temizleme işlemi sonlandığinde, işlemin başarı ile tamamlandığını bildiren bir uyarı ekranda görünecektir. Bu uyarı göründükten sonra artık DNS ön bellek temizleme işlemimiz de tamamlanmış anlamına gelir. Şimdi bu komut istemi penceresini kapatarak dilediğiniz benzer biçimde DNS’lerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top