Bilgisayarlarımızdan yasaklı sitelere girmek istediğimizde çeşitli programlardan faydalanarak istediğimiz sitelere sorunsuz şekilde giriş yapabiliyoruz. Hatta daha da rahatı DNS değiştirerek yasaklı sitelere oldukça pratik şekilde giriş yapabiliyoruz. Aslına bakarsak bu durumun aynısı artık Android cep telefonu ve tabletler için de geçerlidir. Android işletim sistemi özgür bir sistem olarak bilinmesinin hakkını veriyor ve bizlere kolayca DNS değiştirme olanağı sunuyor. Üstelik, aletinızdan DNS ayarları girişi yaparak Wi-Fi ile bağlandığınızda herhangi bir root ihtiyacı da bulunmuyor. IOS işletim sisteminde olduğu şeklinde Android işletim sisteminde de operatör üzerinden kurulan web bağlantılarında maalesef DNS ayarı yapılamıyor. Android tablet yada telefon fark etmeksizin aletinıza DNS ayarları yaparak istediğiniz yasaklı sitelere giriş yapmak için alttaki adımları inceleyebilirsiniz;

cihazınızın tuş kilidini açtıktan sonra Ayarlar sekmesine ulaşın.
Kablosuz seçeneğine giriş yaparak bağlı olduğunu Wi-Fi ağını görün.
Sorunsuz şekilde bağlanmış olduğunuz Wi-Fi bağlantısının üzerinde parmağınızı basılı tutun.
Sizi karşılayan seçeneklerden “Gelişmiş Seçenekleri Göster” seçeneğine tıklayın.
IP Ayarları kısmında DHCP seçili olacaktır. Bunu Statik olarak değiştirin. Daha sonrasında aşağıda yer alan DNS 1 ve DNS 2 kutucuklarına kullanmak arzu ettiğiniz DNS sunucularını yazın.
Web sitemizin yardımıyla size en hızlı şekilde hizmet verecek DNS adreslerini öğrenip ağ bağlantınız üzerine bu DNS sunucularını saptayabilirsiniz. Şimdi cihazınız üzerinden sorunsuz şekilde yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Cihazınız şuanda bağlı olduğu ağdan farklı bir ağa giriş yapacağı süre aynı ayarlamaları tekrardan yapmanız gerekeceğini unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top