Mac OS-X Leopard Dns Ayarları DeğiştirmeK Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi de web üzerinde yaşamış olduğumız sansürler. Bu sansürlerden kurtulmanın ise en pratik yolu farklı DNS adresleri kullanmaktan geçiyor. Windows kullanıcıları için her tarafta kaynak bulunurken Mac OS-X Leopard kullanıcıları için yeterince kaynak bulunamıyor. Eğer siz de bir Mac OS-X Leopard kullanıcısıysanız ve iyi mi DNS değiştirebileceğinizi bilmiyorsanız, bu yazıyı takip ederek kolaylıkla DNS adresini değiştirebilirsiniz.

Öncelikle Mac içerisinden “Sistem Özellikleri” penceresine Apple simgesinden ulaşın. Daha sonrasında “Ağ ve İnternet” kısmınün altında yer edinen “Ağ” uygulamasına giriş yapın.  Bu sekme içinde kullandığınız ve kullanmadığınız etken bağlantıları görebilirsiniz. Bilgisayarınızın internet kullanırken hangi DNS ayarlarını kullanacağını belirlemek için kullanacağınız bağlantının DNS ayarlarını değiştirmeniz gerekir. Sol köşeden kullandığınız bağlantınızı seçin ve hemen sonra sağ köşede yer almakta olan “Gelişmiş” butonuna tıklayın.

Gelişmiş ekranı karşınıza vardığında yukarıda yer almakta olan seçeneklerin içinde bir de DNS sekmesi görmüş olacaksınız. Bu sekmeye giriş meydana getirdiğinızda sol tarafta yer edinen boşluğa + işaretini kullanarak arzu ettiğiniz herhangi bir DNS adresinin girişini yapabilirsiniz. DNS adreslerinin girişini bitirdiktan sonrasında bu sayfadan çıkış yaparak kaldığınız yerden internette gezinmeye dönebilirsiniz. Artık seçtiğiniz bağlantı sizin belirlediğiniz DNS adreslerini kullanarak internete bağlanacaktır

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top