Windows XP DNS Ayarlarını değiştirme

Windows XP için her ne kadar Microsoft artık güncelleme desteğini durdurmuş olsa hala Türkiye içindeki birçok kullanıcının hem yüksek performans aldığı bununla beraber çıkan onca yeni sürüme bilgisayarlarında kullandığı işletim sistemidir.  Windows XP içerisinde DNS ayarınızı değişiklik yapmak oldukca basitıdır. DNS değiştirebilmek için en önce “Başlat” sekmesine tıklayın daha sonrasında sağ köşede yer edinen “Denetim Masası” seçeneğine tıklayın.

Denetim Masasına giriş yaptığınızda “Ağ Bağlantıları” simgesine tıklayıp giriş yapıyorsunuz. Buradan etken olarak kullandığınız bağlantının simgesine sağ tık yapıp Özellikler sekmesine ulaşın. Bilgisayarınızın mevcut bağlantı için hangi bağlantı tipini kullandığını bilmiyorsanız çarpı işareti olmayan bilgisayar sekmesini tercih edebilirsiniz.

Buradan “İnternet İletişim Kuralları (TPC/IP)” sekmesine çift tıklayarak ekranın rağmenıza gelmesini sağlayın.  Karşınıza gelen pencere içinde “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğinin bulunacak. Bu seçeneğin yanında bulunan tike tıkladığınızda boşluğun aktif hale geldiği görmüş olacaksınız. Bilgisayarınızda kullanmak arzu ettiğiniz DNS adresini bu boşluğa klavye ve fare desteği ile girin. Kullanmak istediğiniz DNS adresinin girişini yapmış olduktan sonrasında “Tamam” seçeneğine basın ve çıkış yapın. Artık bağlantınız sizin kullanmak istediğiniz DNS adreslerini kullanmak için aktif konuma gelmiş anlamına gelir.

DNS adresiniz değişmesine rağmen dilediğiniz adrese ulaşamıyorsanız, doğru bağlantı için DNS uyguladığınızdan ve DNS’in geçerli olduğundan kararlı olun. Ayrıca internet tarayıcınızı kapatıp tekrar açmak daha hızlı sonuç elde etmenize yardımcı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top