Yandex şimdi Google’ın karşısında etkili bir rakip olmak için her süre elinden en gelenin en iyisini yapmaya çalışan Yandex’in en popüler servislerinden birisi de DNS sunucularıdır. Yandex öteki DNS sağlayanların aksine yalnızca tek bir DNS sağlamıyor. Kullananların çok daha rahat bir halde DNS kullanmalarını hedefleyen Yandex’in bu konuda geliştirmiş olduğu fazlaca güzel bir sistem var. Her kullanıcının gereksinimları aynı olmadığı benzer biçimde web kullanımında ihtiyaç duyacağı şeyler de aynı olmayacaktır. Diğer biroldukça DNS servisine bakılırsa bunun farkına varan Yandex DNS ayarları size çok daha geniş bir yelpaze sunuyor. Şöyle ki, Yandex 3 farklı grup DNS ayarını tamamen ücretsiz olarak sizlere sunuyor.



Yandex Standart DNS ayarı

77.88.8.8

77.88.8.1

(Hızlı ve güvenli bağlantılar için)

Yandex’in sunmuş olduğu standart DNS’i tamamen kullananların daha verimli bir şekilde DNS’den faydalanmalarını hedefliyor. Bu DNS ayarını kullanırken yasaklı sitelere giriş engeliniz de ek olarak ortadan kalkmış oluyor.

Yandex Güvenli DNS ayarı

(Güvenlik öncelikli DNS ayarı)

77.88.8.88

77.88.8.2

Yandex’in Bu DNS adresinin amacı ise kullanıcılarına tamamen güvenli bir web deneyiminde yardımcı olmak. Bu DNS adresini kullandığınızda zararlı siteler ve sahte sitelerden uzak durabilmek fazlaca rahat oluyor.

Yandex Aile DNS ayarları

77.88.8.7

77.88.8.3

Yandex’in Aile için sunduğu DNS ayarındaki temel fakatç çocukları zararlı yazılım yada erişkin içerikleri bulunan sitelerden uzak tutabilmek. Son aşama faydalı ve özellikle aile kullanımı için tamamen uygun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top