Windows işletim sisteminin yanı sıra ülkemizde Mac kullanıcıları da çoğaldı.
Artık Windows kullananlarının vazgeçilmezi olan DNS değiştirme işlemini yasaklı sitelerden kurtulmak için Mac kullanıcıları da uyguluyor.  Mac OS-X işletim sistemi içerisinde DNS adresinizi değiştirebilmek için yapmanız gerekenler fazlaca bayağı. İlk olarak bilgisayarınızın Sistem Özellikleri menüsüne giriş yapın.

Bu menüden Ağ ve İnternet kategorisi altında yer almakta lan Ağ simgesine giriş yapın. Kullandığınız bağlantınızı seçtikten derhal sonra Gelişmiş sekmesine tıklayınız. Rağmenıza gelen pencere içinden DNS sekmesine ulaşın.  + butonunu kullanarak kullanmak dilediğiniz DNS sunucu adreslerinin girişini tamamlayın.  DNS giriş işlemini bitirdikten sonra OK veya Tamam seçeneğine basarak yeni DNS adresinizi kabul edip bu pencereden çıkış yapın.

Artık Safari’ye veya kullandığınız web tarayıcınıza giriş yaparak yeni girişini yapmış olduğunuz DNS adreslerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlem esnasında tarayıcınız açık ise ayarların çalışması için tarayıcıyı tekrardan başlatmanız önerilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top