Windows XP DNS Ön Belleği Temizleme Resimli Anlatım

Yasaklı sitelere giriş yapmak için yada daha güvenli bir internet bağlantısına haiz olmak için çoğu zaman ilk çözüm olarak DNS değişiklik yapma yöntemini kullanıyoruz. Fakat kimi zaman karşıdaki sunucunun Nameserver değişikliği nedeniyle ve bizim bilgisayarımızın ön belleği eskide kaldığı için istediğimiz siteye ulaşamıyoruz veya siteyi eski haliyle görüntülemeye devam ediyoruz. Bu durumdan kurtulmamız için bilgisayarımızın DNS ön belleğini temizlememiz gerekiyor. Windows XP içinde DNS ön belleğini temizlemek planladığınüzden daha kolaydır ve yalnız saniyeler içerisinde yapılabilecek bir işlemdir.

Windows XP işletim sistemine sahip bilgisayarınızın DNS ön belleğini temizlemek/sıfırlamak için öncelikle açık olan tüm uygulamaları kapatın. Özellikle bilgisayarınız içinde web tarayıcısının mutlaka açık olmadığından emin olun. Daha sonrasında “Başlat” menüsü içerisinde yer almakta olan “Çalıştır” simgesine tıklayarak komut çalıştırma desteksına ulaşın. “Çalıştır” açıldıktan sonra karşınıza gelen boşluğa “CMD” yazın ve arkasından Enter tuşuna basın.










Şimdi rağmenıza siyah ve beyaz bir MS-DOS penceresi gelecektir. Bu pencereye kendi klavyenizden ipconfig /flushdns yazın ve Enter tuşuna basın. İşlem başarı ile tamamlanırsa eğer DNS ön belleği temizleme işi de tamamlanmış anlamına gelir. Şayet hata ile karşılaşırsanız bu sefer ipconfig –flushdns komutunu yazın ve tekrardan Enter’a basın. Şimdi istediğiniz siteye giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top