Android işletim sistemi kullanan herhangi bir mobil cihaz yada tabletinizde de DNS ayarlarınızı değiştirerek arzu ettiğiniz yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Aletinız üzerinden DNS ayarlarını değiştirmeniz için aletinızın Android sürümünün önemli olmadığı şeklinde hem de root işleminden de geçmiş olması gerekmez. Tek yapmanız ihtiyaç duyulan, bu sayfa içindeki yönergeleri izlemek ve web sitemiz aracılığı ile de bulabileceğiniz en hızlı sorunsuz DNS adresini bularak cihazınızda kullanacağınız bağlantınıza saptamanızdır.
Aletinızın DNS ayarlarını değiştirebilmek için internetinizi Wi-Fi bağlantısı ile kullanıyor olmanız gerekmektedir. Operatör desteğiyle kullanılan internette DNS ayarları değiştirebilmek için lüzumlu olan yetkiler verilmiş şekilde değildir. Kısaca, cihazınız operatör ile internet bağlantısı gerçekleştirdiğinde DNS değiştirme işlemi gerçekleştirebilmeniz için cihazınızın root edilmiş olması gerekir.
Wi-Fi bağlantılarınız için DNS adresinizi değiştirmek istiyorsanız öyleyse hemen aşağıda yer almakta olan adımları takip edebilirsiniz;

Android işletim sisteminin herhangi bir sürümü yüklü olan tablet veya mobil cihazınızdan Ayarlar menüsüne sonra da Kablosuz bağlantı seçeneğine ulaşın.
DNS ayarı icra etmek arzu ettiğiniz ağa bağlanın, zaten bağlıysanız bağlantınızın sorunsuz olduğundan kararlı olun.
Kullanmak arzu ettiğiniz ağın üzerinde parmağınızı basılı tutun ve “Ağı Değiştir” seçeneğini seçin.
Gelen ekrandan “Gelişmiş seçenekleri göster” seçeneğini seçin.
Orijinal olarak bağlantınızın IP ayarları kısmında DHCP yer ediniyor olacaktır. Bunu Statik olarak değiştirin. Daha sonrasında aşağıda yer edinen DNS 1 ve 2 kutucuklarına kullanmak istediğiniz IP adreslerini girin.
İşleminizi kaydettikten hemen sonrasında web bağlantınızı bir kere kapatıp tekrardan açın. Artık cihazınız üzerinden sorunsuz şekilde Wi-Fi bağlantınızı kullanarak yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.
Güncel DNS Adresleri Aşağıdadır:


Next
This is the most recent post.
İleri
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top