Android işletim sisteminin en kuvvetli saflarından önde gelen Samsung’un yeni nesil cihazları ve eski nesil tüm android cihazlarında internette özgürce dolaşmak için tek yapmanız gereken DNS ayarlarını değişiklik yapmak. Peki, Android işletim sistemi kullanan Samsung bir mobil aygıt yada tabletin DNS adresi iyi mi değiştirilir? Öncelikle bilmenizde fayda olacak önemli bir nokta var. Root yetkisine haiz olmayan cihazlar içinde yalnızca Wi-Fi bağlantılarında kendi istediğiniz DNS adreslerini kullanabilirsiniz. Herhangi bir mobil operatör kullanımı esnasında DNS ayarlarınızı değiştirmeniz mümkün değildir. Aşağıda yer edinen talimatları takip ederek cihazlarınızın DNS ayarlarını varsayılan ayarlardan çıkartıp istediğiniz bir ayarı kullanabilirsiniz.

Öncelikle cihazınızın Ayarlar kısmından Kablosuz seçeneğine giriş yapın.

DNS adresini değiştireceğiniz, kısaca kullanacağınız modeme bağlantınızın olduğundan kararlı olun. Sorunsuz şekilde bağlantınızın olduğundan eminseniz eğer parmağınızı bağlantının üzerinde basılı tutun. Sonrasında “Ağı Değiştir” seçeneğine tıklayın. Karşınıza gelen ekrandan da “Gelişmiş Seçenekleri Göster” seçeneğine tıklayın. Şimdi bağlantımıza dair özellikleri değişiklik yapma yetkisine sahibiz.

IP Ayarları kısmının karşısında DHCP yazdığını göreceksiniz. Bunu “Statik” seçeneği ile değiştirin. Arkasından aşağıda aktif olan DNS alanlarına kullanmak dilediğiniz DNS adreslerini yazın ve bu ayarları kaydedin. Telefonunuz üzerinde yer alan bağlantıyı kapatıp açmış olduğunız andan itibaren artık arzu ettiğiniz DNS ayarları etken olacak ve internet tarayıcısı ile aslabir ekstra ayar yapmanıza gerek kalmayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top